John Mattsons ekonomi- och finanschef slutar – Jag är stolt över arbetet som jag och mina kollegor har gjort, att tillsammans ha utvecklat John Mattson till ett börsbolag, säger Maria Sidén.

John Mattsons ekonomi- och finanschef slutar

Personnytt

24 september 2021

Efter sju år som ekonomi- och finanschef för fastighetsbolaget John Mattson har Maria Sidén meddelat att hon önskar lämna sitt uppdrag.

– Jag är stolt över arbetet som jag och mina kollegor har gjort, att tillsammans ha utvecklat John Mattson till ett börsbolag. Det har varit spännande och lärorikt att vara delaktig i bolagets tillväxt och att bidra till ökat fastighetsvärde. Efter sju år känner jag att det är dags att gå vidare till nya utmaningar, säger Maria Sidén.

John Mattson Fastighetsföretagen AB noterades på börsen 2019, dessförinnan var bolaget familjeägt av arvtagare till byggmästare John Mattson. Efter att verksamheten under många år varit koncentrerad till Lidingö har John Mattson efter börsnoteringen expanderat via förvärv och är nu även etablerat i Stockholms stad samt i Sollentuna, Upplands Väsby och Nacka kommun. 

– Jag vill varmt tacka Maria för hennes mycket värdefulla insatser under en viktig period i bolaget historia. Maria har starkt bidragit till att bolaget framgångsrikt etablerats på börsen. Under Marias ledning har bolagets ekonomistyrning och finansiering utvecklats från familjeföretag till börsföretag. Jag önskar Maria stort lycka till i sitt fortsatta yrkesliv, kommenterar Siv Malmgren, VD John Mattson.

Maria Sidén är kvar i sin nuvarande roll under uppsägningstiden. Rekryteringsprocessen för ny ekonomi- och finanschef påbörjas omgående.

Även VD Siv Malmgren lämnar inom kort bolaget för att gå i pension. Ny vd blir Per Nilsson som tillträder posten senast i januari 2022.

 

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se