John Mattson köper bostadsprojekt utan p-krav John Mattsons nya bostadsprojektet är Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser. Det ligger 200 meter från Upplands Väsbys pendeltågstation.

John Mattson köper bostadsprojekt utan p-krav

Transaktion

9 juni 2021

John Mattson förvärvar ett nytt bostadsprojekt i Upplands Väsby - Stockholms första utan krav på parkeringsplatser.

John Mattson har förvärvat och tillträtt bostadsprojektet Nouvelle på fastigheten Vilunda 18:1 i Upplands Väsby. Säljare är LaTERRE.

Projektet är Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser.

Platsen för bostadsprojektet Nouvelle har ett centralt läge i Vilunda, Upplands Väsby, cirka 200 meter från Upplands Väsbys pendeltågstation och Väsby centrum.

På fastigheten pågår byggnationen av flerbostadshus med 73 hyreslägenheter samt verksamheter i bottenvåningarna. Projektet omfattar totalt 4 600 kvadratmeter uthyrbar area och inflyttning är beräknad till andra halvåret 2022. Byggentreprenör är Veidekke Entreprenad.

Projektet är alltså Stockholms första flerbostadshus med p-tal noll, det vill säga utan krav på privata parkeringsplatser.

Stort fokus ligger istället på mobilitetslösningar och här planeras bland annat för egen bil- och cykelpool, kylrum för matleveranser, e-handelsboxar och smarta cykellösningar.

– Det här är ett spännande projekt där vi vill erbjuda ett hem till målgrupper utan krav på egen bil. Det ska vara attraktivt att välja ett boende som baseras på delning och mobilitet. Projektet ger John Mattson möjlighet att påverka framtiden mot mer hållbara lösningar. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Upplands Väsby kommun i det här projektet, säger Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef John Mattson. 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se