Jernhusens byggnad i Malmö nominerad till pris

Jernhusens byggnad i Malmö nominerad till pris

Stadsutveckling

16 oktober 2020

Foajén är utvald som finalist i kategorin Årets BREEAM-byggnad i Sveriges mest prestigefyllda pris för hållbart samhällsbyggande: Sweden Green Building Awards.

Vinnaren meddelas den 11 november.

Utmärkelsen delas ut årligen av Sweden Green Building Council (SGBC) för att premiera och uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande. Foajén rymmer cirka 700 arbetsplatser och är Jernhusens senaste stationsnära kontorsbyggnad. Huset var inflyttningsklart i december 2019 och med sitt läge endast 50 meter från Malmö Centralstation bidrar det till att fler kan välja kollektiva färdmedel till och från jobbet.

– Vi är mycket stolta över att vara nominerade till detta viktiga pris, att bygga miljösmarta hus där välbefinnande för både människor och miljö står i fokus vid våra stationer är ett viktigt bidrag till en hållbar framtid och vi har lärt oss enormt mycket under projektets gång, berättar Freddie Bergkvist, projektutvecklingschef på Jernhusen

Utöver Breeam Excellent är Foajén certifierad enligt WELL nivå Guld som fokuserar på människors välmående.

– Finalisterna i årets Sweden Green Building Awards leder utvecklingen mot en grön omställning i samhällsbyggnadssektorn. De 13 finalisterna i sex olika kategorier, där Jernhusens Foajén deltar i kategorin Årets BREEAM-byggnad visar på innovation, mod och en vilja till förändring, säger Lotta Werner Flyborg, vd, SGBC.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se