Japanska HM-utmanaren öppnar snart i Göteborg Uniqlos tredje butik i Sverige öppnar snart i Göteborg. Det japanska klädföretaget satsar på utställningar och lokala samarbeten inom hållbarhet.

Japanska HM-utmanaren öppnar snart i Göteborg

Uthyrning

29 mars 2021

Uniqlo, den globala japanska retailkedjan, öppnar sin tredje Sverigebutik den 23 april på Fredsgatan 12 i Kompassen, Göteborg

Totalt hyr Uniqlo 1 900 kvadratmeter på adressen av Vasakronan, varav butiken upptar 1 000 kvadratmeter.

Uniqlo gjorde sin först tebalering i Sverige i augusti 2018 då en butik öppnades i Vasakronans Sverigehuset vid Kungsträdgården i centrala Stockholm. Och den andra butiken slog upp portarna i Westfield Mall of Scandinavia i höstas.

Den nya butiken i Göteborg kommer att erbjuda Uniqlos kläder för män, kvinnor, barn och spädbarn fördelat på två våningar. Ett utbud som ofta kallats för en utmanare till HM.

Dessutom följer företaget sin strategi att berika butiker med olika evenemang och lokala eller regionala samarbeten.

Cirkulärt projket med Borås Textilhögskola

Ihop med Borås Textilhögskola kommer Uniqlo i Göteborg att presentera The Upcycling Project - ett gemensamt designprojekt med syfte att inspirera till ett cirkulärt levnadssätt.

Studenterna får tillgång till gamla och feltillverkade plagg från Uniqlo för att utforska hur överblivet material kan användas kreativt och ge nytt liv till kläder.

Studenternas kreationer i The Upcycling Project kommer i april visas upp i hållbarhetsytan på bottenplan i nya Göteborgsbutiken.

– Vi är så glada över att kunna samarbeta med Textilhögskolan och dess studenter inför öppningen av vår nya butik i Göteborg. Hållbarhet är ett huvudområde för Uniqlo och med detta partnerskap hoppas vi kunna lära oss av studenternas perspektiv samtidigt som vi utbildar och inspirerar våra kunder, säger Nikolina Johnston, COO, Uniqlo Scandinavia.

Hållbara möbler i butiksutställningen

Utöver detta samarbetar Uniqlo också med nyskapande möbelföretaget Modly Studios. Företaget har sin bas i Göteborg och grundades av Ergin Can och Jens Olsson. Hos Modly Studios kan konsumenter enkelt skräddarsy möbler online, innan de tillverkas lokalt och hållbart.

De kommer som del i en utställning visa upp sina populära bord i hållbarhetsytan i nya Uniqlo-butiken på Fredsgatan 12.

Innan öppningen av Uniqlo Göteborg kommer delar av personalen stötta lokala välgörenhetsorganisationen Erikshjälpen genom att jobba i en av deras second hand-butiker under en dag. Uniqlo kommer också donera 1 000 AIRism munskydd till Erikshjälpen.

"Starkt bidrag till Fredstan" 

 – Fredstan är numera en profilerad stadsdel med ett utbud som är unikt för Göteborg. Hit söker sig årligen åtta miljoner besökare för att besöka någon av de drygt 200 butiker och restauranger som finns här. Uniqlo är ytterligare ett starkt och efterlängtat bidrag till stadens handelsutbud. Butiken kommer att bli en destination för kunder från hela Göteborgsregionen, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg, Vasakronan.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se