Jacob Blom blir HR-direktör för NCC

Jacob Blom blir HR-direktör för NCC

Personnytt

13 mars 2014

Jacob Blom blir ny HR-direktör för NCC.  Jacob har varit tillförordnad HR-direktör sedan november 2013.

Jacob Blom har lång erfarenhet inom Human Resources. Han har drivit flera stora HR-projekt i olika chefsroller såväl inom NCC-koncernen, på NCC i Danmark som i andra större företag. Bland annat har han haft chefspositioner inom HR på danska teleoperatören TDC samt på Merck Sharp & Dohme i både Danmark och i Sverige.

Jacob Blom är utbildad yrkesofficer och har även examen från Handelshögskolan i Köpenhamn i organisation och ledarskap. Han tillträder positionen som HR-chef från och med 12 mars och kommer ingå i koncernledningen.

"Jag är mycket glad över att Jacob Blom blir koncernens nya HR-direktör. Han har en gedigen erfarenhet inom området, både från tidigare roller i andra företag och från NCC. Jag ser fram emot att Jacob kommer att leda ett för NCC viktigt område för framtiden", säger Peter Wågström, koncernchef på NCC.

"Jag är väldigt stolt över att bli HR-direktör i NCC koncernen och jag ser mycket fram emot de spännande utmaningar som ligger framför NCC inom HR. Vi ska vidareutveckla NCC:s HR-processer och system och bygga vidare på den organisation som NCC har med kompetenser som bidrar till att vi uppnår våra mål", säger Jacob Blom.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande NCC, 

För övrig information, kontakta: 

Peter Wågström, VD och koncernchef för NCC, telefon +46 70 527 31 31

Jacob Blom, HR-direktör för NCC, telefon +45 40 28 68 01