Internetstiftelsen och Goto 10 hyr 726 kvm hos Castellum
Lokalen på 726 kvm ska byggas om enligt Goto 10’s koncept och inflyttning kommer att ske sommaren 2022. (Foto: Kristina Alexanderson/Internetstiftelsen)

Internetstiftelsen och Goto 10 hyr 726 kvm hos Castellum

Uthyrning

20 januari 2022

Innovationsstarka Linköping Science Park förstärks ytterligare när Internetstiftelsen och Goto 10 väljer Mjärdevi och Castellum för expansion. 

I över 20 år har Internetstiftelsen arbetat för att främja internets utveckling och genom Goto 10 som drivs av stiftelsen erbjuds en mötesplats för kunskapsutbyte och innovation genom event, meetups, hackatons och spontana möten för internetrelaterade frågor och idéer.

Sedan tidigare är Goto 10 redan etablerade i Stockholm samt Malmö och väljer nu alltså Linköping och Castellum för vidare etablering.

– Internetstiftelsens etablering är enormt roligt och viktigt för hela Mjärdevi. Det ligger helt i linje med vår vision för parken, att skapa en aktiv mötesplats där nätverkande och innovation är två viktiga hörnstenar och där parken bli en levande stadsdel för dygnets alla timmar. Vi är även tacksamma för att en så stor och stabil intressent satsar i just Linköping, säger Alexander Barhanko, Kommersiell förvaltare Castellum Linköping.

– I Mjärdevi möts akademi, teknikföretag och innovationshubbar. Jag kan inte tänka mig en bättre plats för ett Goto 10. Efter framgångsrik etablering av konceptet Goto 10 i Stockholm och Malmö ser vi mycket fram emot att vara med och bidra i ekosystemet i Linköping. Tillsammans med Castellum och arkitektkontoret Tengbom arbetar vi nu för att skapa en inbjudande och kreativ miljö som ger rätt förutsättningar för våra besökare, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

Goto 10 kommer att hyra lokal i Collegium, en fastighet som ägs och förvaltas av Castellum. Fastigheten är belägen hjärtat av Mjärdevi och verksamheten blir således en central punkt i parken.

Lokalen på 726 kvm ska byggas om enligt Goto 10’s koncept och inflyttning kommer att ske sommaren 2022.

– Här ser vi resultatet av en framgångsrik samverkan mellan Internetstiftelsen, oss på Castellum samt Näringsliv & Tillväxt på Linköpings Kommun. Etableringen gynnar utvecklingen av parken, stärker attraktionskraften i området samt främjar framtida samverkansformer för ett levande Mjärdevi, säger Emil Colldin, Fastighetschef Castellum Östergötland.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se