Innehållet öppnar TV-studio hos Diös
Lokalen i centrala Östersund har anpassats under hösten och Innehållet får tillträde i dagarna.

Innehållet öppnar TV-studio hos Diös

Uthyrning

12 november 2021

För första gången på 20 år får nu Östersund en TV-studio när kommunikationsbyrån Innehållet inviger sin nya studio i Diös lokal på Kyrkgatan i centrala Östersund. 

Lokalen har anpassats under hösten och den nya hyresgästen får tillträde nu i dagarna.

I och med att sättet att mötas på förändrades under pandemin och seminarier, konferenser och galor blev till digitala livesändningar började kommunikationsbyrån Innehållet få allt fler frågor om en TV-studio i Östersund.

Nu drar de i gång en helt ny studio i Appelqvists gamla glasögonverkstad på Kyrkgatan i centrala Östersund efter att Diös utvecklat lokalen för att möta Innehållets behov.

– En TV-studio har ganska specifika krav för att den ska bli ändamålsenlig och vi är vana vid att lokalanpassa för vitt skilda verksamheter. Vi tycker det är spännande med en TV-studio och tror att den bidrar till att stärka upplevelsen av Östersunds citykärna som modern och uppkopplad mot omvärlden, säger Johan Fryksborn, affärschef, Diös Östersund.

Satsningen blir en del i ett nätverk av redan befintliga TV-studior i Piteå, Umeå, Skellefteå och Sundsvall.

Det innebär att olika delar av landet kan koppla upp sig digitalt mot varandra för att till exempel samsända live-events.

I stället för att någon ska sitta framför en dator i Östersund för att föreläsa i Umeå, kan nu studion användas för att få motsvarande bild- och ljudkvalitet.

– Våra kunder, alltifrån myndigheter och regioner till privata företag, vill kunna presentera ett snyggt och genomtänkt evenemang. Här kommer studion och våra erfarenheter från SVT-produktioner kunna gå hand i hand. Vi ser också stora möjligheter med att koppla ihop TV-studion i Östersund med andra studior i landet och därmed höja kvalitén och förbättra tittarupplevelsen, säger Martin Machnow, producent, Innehållet.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se