Inflyttningen startad hos BRABO i Haga Norra
I Haga Norra etapp 1 ryms 153 bostadsrätter.

Inflyttningen startad hos BRABO i Haga Norra

Bostäder

1 september 2021

Nu har BRABOs första kunder i Haga Norra tillträtt sina nya bostäder. Etapp 1 består av 153 bostadsrätter och tillhör det första huset i den nya stadsdelen Haga Norra i Solna.

Tillsammans med Fabege utvecklar BRABO 418 bostadsrätter i den nya stadsdelen Haga Norra som på några års sikt beräknas rymma 2 000 boende och 5 000 arbetande.

Tillträdet av de första bostäderna i området är en viktig milstolpe i utvecklingen av Haga Norra.

– Det känns fantastiskt roligt att få välkomna våra kunder till sina nya fina bostäder i Haga Norra. Det är ett otroligt fint projekt med fina materialval i lägenheterna och gemensamma utrymmen i form av co-working space, gym, relaxavdelning, hobbyrum och takterrass, säger Patrik Ericson, Affärsutvecklingschef på BRABO.

Inflyttningen i etapp 1 fortsätter i höst och under våren 2022 påbörjas inflyttningen i etapp 2.

Arkitektkontoret Gehl i Köpenhamn har format de urbana rummen i Haga Norra med fokus på aktivt stadsliv med en ny typ av kommersiellt liv där man som fotgängare och cyklist får företräde.

Gehl är världsledande inom hållbara och trivsamma städer och har bland annat lagt handen vid Times Square i New York och det välrenommerade Carlsberg-området i Köpenhamn.

Visionen är att den nya omsorgsfullt utformade huvudgatan i Haga Norra kommer att ge plats åt en matgränd, aktivitetsytor för boule och uteserveringar med dynamik och värme året om.

Under hösten 2021 påbörjar BRABO försäljningen av Haga Norra etapp 3 med 150 bostadsrätter.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se