Inflyttning i Riksbyggens Brf Midnattssolen

Inflyttning i Riksbyggens Brf Midnattssolen

Bostäder

20 oktober 2020

Nu har ett gäng förväntansfulla köpare flyttat in i sina nyproducerade lägenheter i Brf Midnattssolen på Repisvaara.

Detta är Riksbyggens första bostadsprojekt i Gällivare i samband med samhällsomvandlingen. Brf Midnattssolen består av 40 bostadsrätter om ett till fyra rum och kök.

– Det är väldigt roligt att Riksbyggens första etapp i Gällivare nu är klar, ett viktigt bidrag i den pågående samhällsomvandlingen. Nästa planerade projekt i Gällivare är Brf Norrskenet längs Norskavägen. Här är tanken att uppföra nya bostadsrätter i varierande storlek med tilltalande läge nära både natur och centrumkärna, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Brf Midnattssolen har ett fint läge vid foten av skidbacken Dundret, granne med skidspår och promenadstråk. Totalt handlar det om 40 lägenheter fördelade på två hus om vardera fem våningar. Brf Norrskenet är fortfarande under planeringsstadiet och alla detaljer är ännu inte satta.

– Bostäderna kommer att ha hög standard och vara utrustade med många bekvämligheter. Det kommer även att bjudas på fin utsikt mot Dundret från flera av lägenheterna, säger Anna Marklund, ansvarig säljare för Brf Midnattssolen på Riksbyggen.

År 2017 ingick Riksbyggen ett samarbetsavtal med LKAB i syfte att bygga 250 nya bostadsrätter i Gällivare och Kiruna över tid. Det handlar om ett långsiktigt arbete där Riksbyggen är en aktiv aktör i samhällsomvandlingen. Både Brf Midnattssolen och Brf Norrskenet är bostadsprojektet inom ramarna för avtalet.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se