IKEA öppnar i Bromma Blocks i sommar Bromma Blocks inrymmer flera ledande aktörer inom inredning. Till sommaren öppnar IKEA:s nya planeringsstudio.

IKEA öppnar i Bromma Blocks i sommar

Uthyrning

22 mars 2021

IKEA öppnar sin nya 740 kvadratmeter stora planeringstudio i Bromma Blocks i sommar. Fastigheten som ägas av CBRE Global Investors är inne i en spännande utvecklingsfas.

IKEA:s Planeringsstudio är ett nytt koncept som får Sverige-premiär i Stockholm och Bromma Blocks till sommaren.

Planeringsstudion i Bromma Blocks blir 740 kvadratmeter. Här kommer  IKEA att fokusera på inredningslösningar.

– IKEA:s nya planeringsstudio är ett spännande tillskott för Bromma Blocks och kommer att utöka ett redan starkt erbjudande av heminredningsbutiker. Att IKEA har valt Bromma Blocks är ett bevis på handelsplatsens framgång och kommer ge våra besökare en unik upplevelse som ännu inte finns i Sverige. Med den nya tvärbanan som öppnar snart ser vi fram emot våren och sommaren på Bromma Blocks, säger Logan Werry, chef för Asset Management på CBRE Global Investors Norden.

Avancerade heminredningslösningar

Planeringsstudion kommer att vara belägen på övre plan i gallerian och får sällskap av ett redan starkt etablerat kluster av heminredningsbutiker som idag omfattar Cervera, Hemtex och Newport.

I studion kommer kunder att få hjälp av IKEA:s heminredningsexperter med att planera och beställa mer avancerade heminredningslösningar för bland annat kök, sovrum och förvaring.

Stor attraktionskraft

Att IKEA:s nya studio etableras på Bromma Blocks återspeglar handelsplatsens starka position med åtta miljoner besökare årligen och en tre procent ökning under 2020, menar CBRE Global Investors.

Att detta händer under den pågående pandemin visar på Bromma Blocks motståndskraft och popularitet i regionen, undetstrryker företaget.

Under senare år har IKEA öppnat planeringsstudios av mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Och nu är det alltså dags Bromma Blocks.

– Bromma med omnejd har en stark befolkningstillväxt och här byggs många nya bostäder. Genom närvaron i Bromma Blocks ökar vi vår tillgänglighet och ser fram emot att få möta våra kunder på ett nytt sätt och på en ny plats, säger Cecilia Fritzson Gårdnäs, regionchef på IKEA Sverige.

Stark utveckling i området

ICA Maxi har nyligen öppnat i området och därpå kommer öppningen av NCC:s projekt, Hangar 5, med en mångsidig sammansättning av kontor, hotell och anläggningar för kommersiella servicetjänster.

Inom en snar framtid får Bromma Blocks fördelar av den nya tvärbanestationen som kopplar samman centret med norra Ulsvunda, Bromma flygplats och Helenelund.

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se