ICA bygger supermarket helt i trä
Den nya butiken i Östhammar byggs helt i trä och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

ICA bygger supermarket helt i trä

sustainability

25 november 2021

ICA Fastigheter utvecklar en ny ICA Supermarket i Östhammar helt i trä. 

ICA Fastigheter fortsätter att bygga i trä. Denna gång nya ICA Supermarket i Östhammar som utvecklas i anslutning till väg 76, med Apotek Hjärtat som granne.

Butiken har planerad öppning 2023 och ersätter nuvarande ICA Supermarket Östhammar. Den nya Supermarket-butiken etableras vid infarten till Östhammar från riksväg 76 och kommer att erbjuda utökad service som till exempel Apotek Hjärtat och drive thru-lösning som bidrar till ett enklare vardagsliv.

Butiken byggs helt i trä och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

− För ICA Fastigheter är det viktigt att bygga hållbara fastigheter över tid och bidra till ett bättre samhälle. Därför är jag väldigt stolt och glad att vi kan påbörja vår tredje ICA-butik helt i trä. Genom nya ICA Supermarket Östhammar förbättrar vi även tillgängligheten till butiken samtidigt som det skapar möjligheter att även fånga förbipasserade kunder, säger Anna Nyberg, VD ICA Fastigheter.

− Det känns fantastiskt kul att få öppna upp nya ICA Supermarket Östhammar. Med det nya läget in till väg 76, i Östhammars handelsområde, kommer vi att vara betydligt mer lättillgängliga för fler kunder. Lite mer än dubbelt så stor yta och fräscha lokaler gör att vi kan förbättra vårt utbud och vår service. Vårt mål är att öppna en butik där det finns inspiration och där det går snabbt och enkelt att göra sina inköp, både i fysisk butik och online, säger Carina Axelsson, ICA-handlare ICA Supermarket Östhammar.

Butiken planeras bli cirka 1 500 kvadratmeter och Apotek Hjärtat cirka 200 kvadratmeter. Fastigheten har planerad byggstart under våren 2022 och planerad öppning för butiken är under 2023.

Sedan tidigare har ICA Fastigheter byggt ICA Supermarket Lindvallen helt i trä och i nyligen togs det första spadtaget för ytterligare en träbyggnad – ICA Maxi Åkersberga.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se