I Kristianstad råder ingen bostadsbrist för studenter

I Kristianstad råder ingen bostadsbrist för studenter

Bostäder

30 augusti 2022

Bostadsbristen för studenter ökar i Sverige, men inte i Kristianstad. Här finns det flera lediga lägenheter och korridorsrum inför höstterminen.

 Detta ger Kristianstad grönt ljus i Sveriges förenade studentkårers (SFS) årliga bostadsrapport, vilket bara en fjärdedel av landets studentstäder lyckas få. I Kristianstad finns sedan länge en bostadsgaranti.

I dag presenterar Sveriges förenade studentkårer (SFS) sin årliga rapport där de granskar bostadssituationen i landets studentstäder inför höstens terminsstart. Kristianstad får grönt ljus för andra året i rad. Både Kristianstads studentkår och AB Kristianstadsbyggen (ABK) uppger att bostadssituation för studenter ser god ut. Efterfrågan har visserligen ökat, men en tredjedel av det kommunala beståndet av studentbostäder är ledigt och redo för studenter.

– Väldigt kul att vi blivit grönmarkerade för andra året i rad. Känns positivt när det finns studentbostäder till studenterna som vill söka till Högskolan Kristianstad, och man inte behöver oroa sig för att det inte ska finnas plats till alla som vill flytta till Kristianstad och studera, säger Hugo Diebitsch Antoni, vice ordförande i Kristianstads studentkår.

I den gemensamma ambitionen att bli Årets studentstad 2024/2025 har Högskolan Kristianstad, Kristianstads kommun och Kristianstad studentkår dragit i gång flera projekt tillsammans. Ett av initiativen som uppmärksammas i bostadsrapporten är Bed and study. Det är ett boendeerbjudande som högskolan tillsammans med kommunen, studentkåren och lokala hotell har tagit fram med särskilt studentpris för de som inte hittat en bostad.

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se