Hyresgästföreningen:  Jönköping prioriterar inte bostadspolitik

Hyresgästföreningen: Jönköping prioriterar inte bostadspolitik

Stadsutveckling

18 maj 2022

Hyresgästföreningen Vätterbygden bjöd under måndagen in samtliga politiska partier i kommunstyrelsen i Jönköping för att samtala om viktiga bostadspolitiska frågeställningar

Endast ett parti representerades och Hyresgästföreningen är chockad över att övriga partier inte tar bostadsfrågan på allvar.

Hyresgästföreningen Vätterbygden inleder kampanjen för att uppmärksamma bostadsfrågan inför valet den 11 september 2022. Måndagen den 16 maj bjöds därför samtliga partier i kommunstyrelsen in till en rundvandring på Österängen och samtidigt samtala kring:

  • Ja till hållbara renoveringar och stopp för renovräkning
  • Ja till fler bostäder med lägre hyra
  • Ja till rättvisa skatter mellan ägt och hyrt boende

Efter träffen kan Hyresgästföreningen konstatera att bostadspolitik inte finns med på partiernas dagordningar. Endast ett parti representerades, Niclas Sigvardsson från Socialdemokraterna. Nu frågar sig föreningen var de övriga partierna höll hus.

- Jag är chockerad och besviken på samtliga uteblivna partier. Chockad över och oerhört besviken att bostadspolitiken inte finns med på agendan. Speciellt i dagens brist på bostäder och höga hyror. Är hyresgästerna en så oviktig grupp inför valet 2022, säger Brigitte Widell, ordförande i Hyresgästföreningen Vätterbygden.

Hyresgästföreningen samtalade med många hyresgäster under dagen samt knackade dörr för att uppmärksamma bostadsfrågan inför höstens val. Hyresgästernas intresse för sitt boende är stort. Hyresgästföreningen ser också att det finns en växande oro bland hyresgäster, samtidigt som ett tryggt boende är väldigt viktigt för många.

- Viktigt för hyresgästerna med oviktigt för politikerna, säger Brigitte Widell.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se