Humlegården kan bli Årets Fastighetsbolag
Anneli Jansson, vd på Humlegården Fastigheter. Foto: Jonas Malmström

Humlegården kan bli Årets Fastighetsbolag

Fastighetsgalan

26 november 2019

Humlegården Fastigheter är ett av de nominerade bolagen i kategorin Årets Fastighetsbolag Kommersiellt. – Nomineringen är ett kvitto på att vårt sätt att arbeta uppskattas, säger Anneli Jansson.

Årets Fastighetsbolag Kommersiellt är ett rikstäckande pris som går till ett bolag som under det senaste året haft en utvecklingskurva som starkt pekat uppåt. Det kan handla om rent ekonomiska framsteg såsom stora framgångar på börsen eller extremt starka finansiella vinster, men även om vunna markanvisningar eller omfattande stadsutvecklingsprojekt.

– Vi är otroligt stolta över nomineringen och ser det som ett kvitto på att vårt sätt att arbeta och de avtryck vi gör i stadsmiljön uppskattas, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården Fastigheter.

Det är World in Propertys läsare som fått chansen att nominera ett bolag som de tycker utmärker sig lite extra. Och Anneli Jansson spekulerar i varför just Humlegården är ett av de nominerade bolagen.

– Vi påbörjade en resa 2016, då vi bestämde oss för att förflytta bolaget från värdefokus till kassaflödesfokus, skapa en samverkande organisation och utveckla affärspotentialen i vårt fastighetsbestånd, en strategi som fallit väl ut och resulterat i att vi har starka nyckeltal och har lyckats flytta fram våra positioner på många fronter. Vi har satsat på både affärsutveckling och hållbarhet och fortsatt arbetet med att utveckla stadsmiljöer med helheten i fokus - exempelvis i Solna strand, där vi nyligen lanserat vårt senaste initiativ - Origo, ett helt nytt kvarter som ska bli den nya mittpunkten i området. Samtidigt som vi gräver där vi står vill vi också växa genom nya områden, exempelvis Sjöstadshöjden i Hammarby sjöstad där vi erhållit två markanvisningar nyligen. Vi är också med i flera spännande branschsamarbeten inom exempelvis digitalisering och är medgrundare till Centrum för AMP som syftar till att skapa trygga, attraktiva platser.

– Långsiktighet har aldrig varit viktigare. Att kombinera aktiv förvaltning med utveckling på ett ansvarsfullt sätt kräver långsiktighet, för att det som skapas ska fungera både idag och i framtiden - och det gör vi bra! En nominering som denna bygger förstås på en laginsats, och att det är laget som skapar framgången är verkligen något vi kan skriva under på, fortsätter hon.

Röstningen är nu öppen, lägg din röst på Fastighetsgalan.se

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se