Humlegården fyller på i Norra Station
Bilder: Konceptism AB och Emil Fagander

Humlegården fyller på i Norra Station

Uthyrning

14 september 2023

Under våren 2024 får Stockholms krogscen två nytillskott i Hagastaden. De populära Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club öppnar nytt i Norra Station.

Kvarteret Norra Station vid Norra Stationsgatan i Hagastaden har blivit ett uppskattat stråk med moderna kontor, spännande restauranger och konst. Mötet mellan anrika Vasastaden och det framväxande Hagastaden skapar en dynamik som tillsammans med det goda läget gör området mycket attraktivt för lokalsökande bolag. Humlegårdens satsning på platsen har mötts av fin respons och intresset för kontorslokalerna är stort.

Tillsammans med utvalda aktörer ska Humlegården göra kvarteret Norra Station till en ny destination för mat och dryck i Stockholm. Först ut var restaurang Rummel i regi av de välkända krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson. Restaurangen, som slog upp sina portar våren 2023, är belägen i en spektakulär paviljong på Norra Stationsgatan och har fått ett mycket varmt mottagande. Nu står det klart att kvarteret får ytterligare två restauranger genom etableringen av Restaurang ART och Din-Din Club. Dessa välrenommerade koncept slår upp portarna under våren 2024.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Restaurang ART och Din-Din Club. Det är två etablerade restaurangkoncept som är viktiga pusselbitar för att skapa en levande plats med spännande aktörer, attraktiva upplevelser och ett riktigt bra utbud för de som bor, arbetar eller besöker området, säger Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef på Humlegården.

Stärker Norra Station som matdestination

Restaurang ART är redan idag en välkänd krog belägen på Döbelnsgatan i Stockholm, som nu flyttar till Norra Station och Hagastaden. Grundaren Roy Bråthen har hämtat inspiration från speakeasys, hemliga krogar, i New York och Berlin. Meny består av sharing-rätter och erbjuder något för alla. Som namnet antyder är konsten ständigt närvarande på denna restaurang, och man samarbetar med Graffitisthlm och konstnärerna Carl Winblad och Lars Hjertstedt som verkar under namnet ’Kaos & Klive’. Den nya restaurangen sträcker sig över 465 kvm på Norra Stationsgatan 65 och slår upp portarna i april 2024.

– Det blir väldigt roligt att flytta till trevliga Hagastaden. Platsen känns helt rätt och den nya krogen kommer att bjuda på en välkomnande, händelserik miljö med under ground-känsla där färgstark graffiti och neon sätter tonen. Jag brinner för konceptet ’sharing is caring’, som öppnar upp för det fina sociala samspelet och gemenskapen runt bordet. På ART spelar även konsten en viktig roll, vilket gör närheten till gallerikvarteren spännande, säger Roy Bråthen, grundare och ägare Restaurang ART.

Din-Din Club blev snabbt en populär destination när den första restaurangen öppnade 2022 och Norra Station är den fjärde etableringen i Stockholmsområdet. Din-Din Club bjuder på streetfood i form av asiatiska rätter med en twist och på menyn hittar man bowls, ramen och rolls. Restaurangen är cirka 145 kvm och öppnar på Norra Stationsgatan 61 i januari 2024.

– Vi ser fram emot att bli en del av utvecklingen i det växande området. Hagastaden har varit en plats som vi har tittat på och följt under lång tid, och äntligen har vi hittat vår drömlokal. Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna, säger Fadi Karabet, grundare och vd Din-Din Club.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se