Humlegården etablerar nytt coworkingkoncept Foto: Humlegården

Humlegården etablerar nytt coworkingkoncept

Uthyrning

12 oktober 2018

UMA Solna strand kommer att erbjuda 44 kontor, 170 arbetsstationer och tre konferensrum.

 

Finska Technopolis har tecknat avtal om 2780 kvadratmeter i Humlegårdens nya kontorsfastighet Grow i Solna strand, med inflyttning under 2019. Här etableras co-workingkonceptet UMA Workspace.

I Solna strand, endast 10 minuter från Stockholm city, uppför Humlegården kontorsfastigheten Grow med en uthyrningsbar yta om 25 000 kvm. Bland de kommande hyresgästerna återfinns Arbetsförmedlingens huvudkontor. Sedan tidigare är det även klart att K-märkt öppnar en restaurang i entréplanet.

Stärker serviceutbudet

Genom etableringen av UMA förstärks serviceutbudet i Solna strand ytterligare. Uthyrningen avser 2780 kvadratmeter på plan 7 och 8 i Grow med preliminärt tillträde i september 2019.

Etableringen i Grow blir bolagets tredje anläggning i Stockholm.

Kännetecknande för Grow är den höga arkitektoniska kvaliteten, signerad arkitekterna Tham & Videgård. Byggnaden ska bidra till att skapa arbetsglädje, inspirera och främja samarbete mellan människor.

– UMA Solna strand är ett koncept som kompletterar det övriga serviceutbudet på ett mycket bra sätt. Det skapar flexibilitet för de befintliga hyresgästerna i området, genom att de får tillgång till ytterligare lokaler när behov uppstår. Mötet mellan människor är en av de viktigaste ingredienserna för att skapa en dynamisk stadsdel och i utvecklingen av Grow har vi haft ett särskilt fokus på just detta, säger Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården.

Förnyar Solna

Platsen där Grow uppförs genomgår en omfattande omdaning där Humlegården utvecklar hela stråket och förvandlar det som tidigare förknippades med lätt industri och kontorskomplex till en välkomnande stadsdel med ett stort serviceutbud.

I november 2018 öppnar Grow Hotel strax intill, som skapar liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se