Hufvudstaden satsar på nya NK Foto: NK

Hufvudstaden satsar på nya NK

Stadsutveckling

14 februari 2018

I förnyelsearbetet ingår bland annat att göra det klassiska varuhuset större samt utveckla den digitala närvaron.

 

Varuhuset kommer att bli större, personligare samt få en mer unik framtoning och under de närmaste åren kommer flera internationella varumärken att flytta in på gatuplan. Redan i höst öppnar två av dessa; Valentino och Balenciaga.

– Hufvudstadens målsättning är att Nordiska Kompaniet ska stärka sin position som ett varuhus i världsklass med större andel internationella lyxvarumärken och erbjuda NK-kunden framgångsrika butiks-, mat- och servicekoncept. För oss är det lika viktigt att förvalta vårt arv som att ständigt förnya oss och möta morgondagens kundbehov, säger Ivo Stopner, Verkställande direktör, Hufvudstaden.

Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta ca tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt växer varuhuset med 20 procent, detta genom omvandling av kontorsytor i NK-huset men framförallt då delar av parkeringshuset Parkaden på andra sidan Regeringsgatan kommer att bli en del av NK.

Nordiska Kompaniet grundades 1902 och är ett av Sveriges starkaste varumärken. NK-varuhuset i Stockholm invigdes 1915 och Hufvudstaden har ägt fastigheten och varumärket Nordiska Kompaniet sedan 1998.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se