Hufvudstaden hyr ut på Sveavägen

Hufvudstaden hyr ut på Sveavägen

Uthyrning

14 september 2023

I början på nästa år välkomnar Hufvudstaden två hyresgäster till fastigheten Hästhuvudet 13 som är belägen i korsningen Sveavägen-Kungsgatan.

Strategi- och marknadskonsultbolaget Simon Kucher expanderar och gör en internflytt hos Hufvudstaden, de flyttar in på en kontorsyta om ca 900 kvm och nästan 4-dubblar sin yta på Sveavägen 21. HCL Tech som är ett multinationellt IT-konsultbolag var hyresgäster i fastigheten även innan projektet och väljer att återvända till nyrestaurerad lokal om ca 550 kvm.

- Hästhuvudet kommer att stå klart för inflyttning i början av 2024 och vi är mycket glada över att hälsa både Simon Kucher och HCL Tech välkomna som hyresgäster på adressen Sveavägen 21, säger Frida Wijkström, Chef Affärsområde, Stockholm.

Hufvudstadens fastighet Hästhuvudet 13 i korsningen Sveavägen-Kungsgatan genomgår nu en större ombyggnation där fastigheten förädlas och moderniseras med fokus på att behålla husets karaktär och samtidigt inkludera ny modern teknik vad gäller energieffektivisering. Stilen är en blandning av nyromantik och funkis där man arbetat med att återskapa husets ursprungliga detaljer och arkitektur.

- Detta är ett fint kvitto på att ett centralt läge nära kommunikationer är viktigt för våra hyresgäster och att vi värnar om våra långsiktiga kundsamarbeten, fortsätter Frida Wijkström.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se