Hufvudstaden hyr ut 240 kvm till Pantamera vid Hötorget Pantmottagningen i Hufvudstadens fastighet vid Hötorget kommer att uppta en lokal om 240 kvm och kommer att hålla samma öppettider som butikerna i kvarteret.

Hufvudstaden hyr ut 240 kvm till Pantamera vid Hötorget

Uthyrning

5 oktober 2021

Snart öppnar Stockholm citys snabbaste pantmottagning på Hötorgets tunnelbaneplan i korsningen Kungsgatan och Sveavägen.

Det är ett nytt koncept framtaget av Returpack/Pantamera med syfte att öka servicen till Stockholmarna och vara ett komplement till citynära butiker som kan ha svårt att ta emot stora volymer pant.

Den nya pantmottagningen vid Hötorget underlättar framförallt för dem som har stora mängder pant och ersättningen kan utbetals på olika sätt, exempelvis till ett bankkonto, som kontanter eller skänkas till välgörenhet.

– Vi på Pantamera arbetar ständigt för att göra det enklare och mer tillgängligt att panta. Vår nya pantmottagning är ett viktigt komplement till de butiker i city som idag kan ha svårt att ta emot stora volymer av pant. Det fina läget ger också stora möjligheter att berätta för pantarna vilka miljöhjältar de är och vilket klimatsmart pantsystem vi har, säger Bengt Lagerman, VD för Returpack/Pantamera.

Pantmottagningen kommer att uppta en lokal om 240 kvm och kommer att hålla samma öppettider som butikerna i kvarteret.

– Vi är glada över att få Stockholm citys första pantmottagning till en av våra fastigheter. Pantamera får ett skyltfönster mot Stockholmarna och utöver servicen de erbjuder hoppas jag att deras närvaro påminner oss alla om att göra hållbara val i vardagen och att alltid återvinna förpackningar när det är möjligt, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik på Hufvudstaden.

Returpack/Pantamera är ett privat företag som ägs av branschorganisationerna Sveriges Bryggerier, Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelshandlarna. De driver Sveriges enda godkända retursystem för dryckesförpackningar med pant.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se