HSB slår ihop Skåne-regioner
Foto: HSB

HSB slår ihop Skåne-regioner

Stadsutveckling

25 september 2018

De medlemsägda föreningarna inleder nu ett långsiktigt samarbete för att stärka organisationen.

Syftet med samarbetet, som startar den 1 oktober, är att satsa på gemensam utveckling, dra nytta av varandras spetskompetenser och fortsätta vara en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på boendemarknaden.

– Tillsammans blir vi starka. Med våra samlade erfarenheter och spetskompetenser uppstår nya utvecklingsmöjligheter. Vi kommer att kunna erbjuda ännu vassare tjänster för våra medlemmar och kunder och stärka vår lokala position, säger Mikael Jönsson, vd HSB Landskrona.

HSB Malmös vd Michael Carlsson kallar samarbetet för en "perfekt match".

– Vi har en spännande tid framför oss, där vi matchar varandra i våra olika specialkompetenser. Våra medlemmar förväntar sig högsta kvalitet och för att fortsätta erbjuda det ser vi att ett samarbete är helt rätt väg att gå. Vi använder oss av varandras styrkor och tillsammans ökar vi utvecklingstakten, säger Michael Carlsson, vd HSB Malmö.

Samarbetet innebär bland annat att Mikael Jönsson, som behåller sitt vd-uppdrag på HSB Landskrona, blir förvaltningschef på HSB Malmö. Jonny Samuelsson tillträder den nya tjänsten som stabschef på HSB Landskrona, samtidigt som han förblir stabschef på HSB Malmö.

Malin Sandvig, tidigare förvaltningschef på HSB Malmö, rekryteras till den nya rollen som verksamhetsutvecklingschef för de båda regionföreningarna.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se