HSB och Castellum lanserar innovativ hub
Foto: DinellJohansson

HSB och Castellum lanserar innovativ hub

Stadsutveckling

3 april 2019

Med fokus på gemenskap och sociala ytor, coworking och servicekoncept vill HSB och Castellum skapa en attraktiv mötesplats i Jubileumshusets entréplan.

– Vi vill skapa en banbrytande boendemiljö och ge Jubileumshuset ett socialt och digitalt nav. En inkluderande yta och en naturlig mötesplats som skapar synergier och ger mervärde till alla som bor, vistas och arbetar i Jubileumshuset. Det känns väldigt inspirerande att kroka arm med Castellum. En vass kommersiell aktör och en spännande samarbetspartner som både kompletterar och utmanar oss, säger Jonas Erkenborn, vd HSB Bostad.

Castellum kommer att utveckla de kommersiella delarna av Jubileumshuset, som kontor på de tre första våningsplanen och koncept för coworking. Att utveckla Jubileumshusets hub, och fylla husets entréplan med innehåll, ska HSB och Castellum göra gemensamt. Ett unikt mervärde ska skapas genom delningstjänster, gemensamma arbets- och mötesplatser, mobilitetstjänster, restaurang, och träning.

– I mötet mellan vår erfarenhet av att skapa framgångsrika och innovativa arbetsplatser och HSBs nästan hundraåriga erfarenhet av att skapa det goda boendet uppstår verkligt spännande möjligheter att tillsammans ta ett nytt steg. Vi utvecklar nästa generations arbetsplats med användbara samarbetsverktyg och effektiva tjänster för att hantera livspusslet. En ny typ av plats, där människor och företag erbjuds växa och utvecklas och där nya möten uppstår, säger Henrik Saxborn, vd Castellum.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se