HSB Living Lab: "En vinst skulle sporra oss" Foto: www.felixgerlach.se

HSB Living Lab: "En vinst skulle sporra oss"

Fastighetsgalan

31 oktober 2019

Nomineringen till World in Property Award är i full gång och vi kan nu stolt presentera HSB Living Lab som ett av de nominerade projekten.

World in Property Award är ett rikstäckande pris som delas ut till ett bolag eller ett projekt som gör, eller kommer att göra, ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Pristagaren visar på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller inom den kommersiella sektorn.

Det är World in Propertys läsare som fått chansen att nominera ett bolag som de tycker utmärker sig lite extra. Nu kan vi stolt presentera HSB Living Lab som ett av de nominerade projekten.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att HSB Living Lab är nominerade. Och det känns speciellt att bli nominerade för en så innovativ och viktig satsning för framtidens hållbara boende. Bostadsbranschen behöver bli mer hållbar och vi måste starta nu. Samtliga 12 partners i HSB Living Lab (HSB, Chalmers, Johanneberg Science Park, Akademiska Hus, Bengt Dahlgren, Electrolux, Elfa, Göteborg Energi, Peab, Tengbom, Tieto och Vedum) drivs av en tydlig och stark vision om att hitta lösningarna för hur vi ska bo i framtiden, säger Emma Sarin, Projektchef HSB Living Lab.

– Vi är övertygade om att det enda sättet att nå dit är att jobba tillsammans över gränserna. Därför har vi gjort HSB Living Lab till en öppen arena, där inte bara vi själva, utan vem som helst med en idé kring framtidens hållbara boende är välkommen att forska och utveckla tillsammans med oss. För vi vet att tillsammans kommer vi så mycket längre än vi kan på egen hand. Vi har nu funnits i ca 3,5 år och vi har redan startat fler än 80 innovativa projekt i huset, något vi tycker är ett kvitto på att fler tänker som vi och att vi är på rätt spår, fortsätter hon.

 Att kamma hem priset hade betytt mycket för projektet.

– Vi är mycket stolta över att vårt arbete för innovativa hållbara boenden uppmärksammas och nomineras. Om vi skulle vinna skulle är det en bekräftelse på att vår gemensamma satsning ligger helt rätt i tiden, att fastighetsbranschen nu är redo för samverkan och innovation på bred front. En vinst skulle sporra oss att jobba ännu hårdare för en hållbar bostadsbransch och satsa på ännu fler hållbara utvecklings- och forskningsprojekt.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se