HSB köper sex hyresfastigheter i ny region HSB Hyresrätt i MälarDalarna köper sex fastigheter av Expenser Förvaltning, varav fyra i Mosås (bilden) och två i Kumla.

HSB köper sex hyresfastigheter i ny region

Transaktion

17 februari 2022

HSB etablerar sig som hyresvärd i Kumla och Mosås genom ett förvärv av sex hyresfastigheter med totalt ett hundratal hyresrätter.

HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB köper fastigheterna av Expenser Förvaltning AB, med tillträde 10 mars.

Beståndet innefattar fyra fastigheter i Mosås och två fastigheter i Kumla. En affär som kommer att bredda HSBs verksamhet i och i närheten av Kumla där egna nyproduktionen HSB brf Djupadal står färdig till hösten.

– Hos HSB finns alla möjligheter till ett tryggt boende vare sig handlar om bostadsrätt eller hyresrätt. Vi är långsiktiga ägare med en lång erfarenhet av att äga och förvalta hyresfastigheter i Dalarna, därför känns det jätteroligt att vi lyckas med detta förvärv i Mosås och Kumla. Vi har för avsikt att anskaffa fler fastigheter om läge uppstår, säger Thommy Bäck, vd HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB.

HSB Hyresrätt i MälarDalarna AB, helägt dotterbolag till HSB MälarDalarna ekonomisk förening, innehar redan 1 200 hyresrätter samt lokaler i Dalarna och Mälardalen.

– Vi har länge velat etablera oss med hyresrätter i Örebroregionen. Detta för att stärka vårt medlemserbjudande ytterligare, då vi i första hand förmedlar våra hyreslägenheter till bosparande medlemmar. Med ett av våra tre regionkontor i Örebro och ett lokalkontor i Kumla så har vi nära till hela vårt stora utbud av förvaltningstjänster och fina service, säger Maria Engholm, vd HSB MälarDalarna.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se