HSB köper byggrätter i Mölnlycke

HSB köper byggrätter i Mölnlycke

Bostäder

19 december 2019

Nu är det klart att HSB förvärvar byggrätter i Haga By, Mölnlycke. Säljare är Haga Storby i Mölnlycke AB, som ägs av Kålltorpsgruppen och Development Partner AB. HSB planerar för cirka 150-200 lägenheter i området till medlemmar och bosparare.

Haga by är ett nytt bostadsområde som planeras strax norr om Mölnlycke centrum där cirka 600 bostäder i form av lägenheter och radhus ska uppföras. Området kommer att innehålla en varierad bebyggelse med olika upplåtelseformer och HSB kommer att bygga bostadsrätter.

- Det känns väldigt bra att vi nu får möjligheten att erbjuda HSBs bosparare och medlemmar bostäder i ett så attraktivt och efterfrågat område som Mölnlycke, säger Lena Josgård, affärsområdeschef Mark-och projektutveckling på HSB Göteborg.

I Haga By planeras ett attraktivt boende med närhet till naturen, vackra Wendelsbergsparken och Mölnlycke centrum. Området har goda kommunikationer, med närhet till kollektivtrafik och annan service. Med buss tar man sig till Korsvägen i centrala Göteborg på 10 minuter.

- För oss känns det bra att ha med HSB som en trygg och stabil samarbetspartner med lång erfarenhet av att utveckla attraktiva bostäder och områden, säger Martin Johansson, ansvarig för projektutveckling på Kålltorpsgruppen.

- Det känns fantastiskt roligt att nu ha ett gemensamt projekt att utveckla efter mer än tio år av nära och gott samarbete oss emellan, tillägger Mikael Fjällglim, vd på Development Partner.

Arbetet med detaljplanen förväntas ske under våren 2020 och kommer att bedrivas i samverkan mellan Härryda kommun och de byggherrar som är verksamma i området.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se