HSB klättrar som arbetsgivare i bostadsbranschen

HSB klättrar som arbetsgivare i bostadsbranschen

Personnytt

11 september 2020

HSB tar i år ett stort kliv uppåt på Academic Works lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare.

HSB klättrar nu förbi flera aktörer i bostadsbranschen. Bostadskooperationen har tagit ett rejält kliv framåt, från plats 90 till 59, samtidigt som många aktörer backar på listan. HSB har därmed ökat sin popularitet som arbetsgivare markant bland unga som är i början av sin karriär.

– Det händer otroligt mycket inom HSB nu. Vi har byggt Sveriges största solcellspark, lanserat HSB Dela för att hjälpa unga in på bostadsmarknaden och forskar om framtidens hållbara boende i HSB Living Lab. Dessutom är vi mitt uppe i en omfattande digitalisering som tar HSB in i framtiden. Det gör oss spännande som arbetsgivare, säger Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund.

I undersökningen Young Professional Attraction Index, YPAI, som genomförs för sjätte året i rad, får morgondagens arbetskraft berätta var de helst vill jobba. Svaren presenteras som en lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. Undersökningen har genomförts av Kantar Sifo bland drygt 6 000 studenter och akademiker i början av sina yrkesliv.

– HSBs placering som attraktiv arbetsgivare tyder på att vi har lyckats förmedla att vi är en modern kooperation med många karriärmöjligheter. Vi har under året satsat på en kampanj i sociala medier om vad det innebär att jobba på HSB, riktad just mot den här målgruppen. Vår roll som hållbar samhällsbyggare lockar en generation som vill göra skillnad på jobbet, säger Laurence Howard, HR-chef HSB Riksförbund.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se