HSB expanderar i Göteborg
Foto: Wingårdhs

HSB expanderar i Göteborg

Bostäder

6 augusti 2018

Nu har HSB Göteborg säljstartat sin andra bostadsrättsförening i den expansiva stadsdelen Nya Hovås.

I Nya Hovås vid Brottkärrsmotet, bara en dryg kvart från centrala Göteborg, har det vuxit fram en helt ny stadsdel bestående av nya bostäder och många olika små butiker som skapar ett stort utbud, med allt från mat och praliner till kläder och inredning. Brf Esplanaden kommer att bestå av två hus på varsin sida om bäcken i vackra Krogabäcksparken.

– Brf Esplanaden får verkligen ett riktigt toppenläge i Nya Hovås. Här kan du stå på din stora, fina balkong och nästan se hur laxöringarna lekar i Krogabäcken samtidigt som du funderar på vilken butik du ska promenera till för att fixa fredagsmyset, säger Sofie Esmyr, säljare på HSB Göteborg.

Förutom läget, den åtråvärda kombinationen av havs- och stadsnära, är en av områdets största fördelar den genomtänkta och småskaliga handeln i området.

– Du tar dig in till centrala Göteborg, eller något av de omkringliggande större köpcentren, på en kvart-tjugo minuter. Men du kommer nog ganska snart inse att hemma är bäst med både gångavstånd till havet och naturstigar och till utbudet av butiker och restauranger, säger Sofie Esmyr.

Bostadsrättsföreningen Esplanaden är ritad av Wingårdhs arkitekter. De två husen kommer att bestå av 97 lägenheter i varierande storlekar på ett till fem rum och kök. Flera av lägenheterna får minst en generöst tilltagen balkong i bra solläge, de översta lägenheterna får fantastiska takterrasser med utsikt och utrymme för härliga middagsbjudningar.

– Det känns roligt att vi kommer kunna erbjuda lägenheter i varierande storlekar som kan möta många olika önskemål. Vi har lyssnat på vad våra medlemmar och intressenter önskar av en bostad och förhoppningsvis kan många hitta något som passar dem, säger Sofie Esmyr.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se