HSB byggstartar i Örebro
Bild: HSB

HSB byggstartar i Örebro

Bostäder

24 november 2022

I Brf Österpark bygger HSB nu 94 lägenheter i storlekarna 1 – 6 rum och kök med balkong, uteplats eller terrass. I huset om tio våningar finns tre gemensamma takterrasser, en till varje trapphus, såväl som övernattningslägenhet och gemensamhetslokal.

Bostadsrättsföreningen är en del av de nya kvarteren som växer fram på Öster vid nya Österängsparken, där HSB totalt bygger 162 lägenheter. Första etappen, brf Österäng, är slutsåld och nyinflyttad.

– Det är glädjande att bygget nu kommer igång och att vi kan fullborda vårt kvarter på Öster, säger Sara Almcrantz, byggchef på HSB MälarDalarna. Vi tror på Örebro och det behövs mer nya bostäder som är resurssnåla och som klarar framtidens krav på hållbara lösningar, säger Sara.

Huset kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval. Totalentreprenaden utförs av örebrobaserade OBK Sverige AB och inflyttning planeras till hösten 2024.

I brf Österpark säljs några lägenheter med HSB Dela. HSB Dela innebär att HSB går in som delägare till 50 procent vid bostadsköpet, vilket halverar kontantinsatsen och ökar chanserna för att beviljas bolån. Satsningen riktar sig till unga köpare i åldern 18 till 29 år.

– Med tanke på svårigheterna att få lån många gånger är ett hinder för unga människor att ta sig in på bostadsmarknaden är det här ett sätt där HSB kan göra skillnad, säger Maria Engholm, vd på HSB MälarDalarna. Och vi vet att vi gör skillnad. I pilotprojektet i Göteborg uppgav närmare 80 procent att de inte hade kunnat genomföra köpet utan HSB Dela, fortsätter Maria.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se