HSB bygger nytt boende och nytt Folkets Hus i Kallhäll

HSB bygger nytt boende och nytt Folkets Hus i Kallhäll

Stadsutveckling

29 augusti 2017

HSB brf Byxfickan blir det nya boendet i Kallhäll. Nu är det säljstart och snart är det dags för byggnation.

 

HSB bygger 77 lägenheter i Kallhälls centrum.

– Läget mitt på torget i det upprustade centrumet med bra kommunikationer och naturen runt knuten gör HSB brf Byxfickan till ett väldigt attraktivt boende för våra medlemmar, säger Håkan Berg, vd på HSB Norra Stor-Stockholm.

Lägenheterna finns från 1–4 rum och kök, med fokus på yteffektiva ettor och tvåor. HSB lägger vikt vid gemensamma ytor som skapar naturliga mötesplatser och ökad trygghet för de boende. Den gemensamma takterrassen har vidsträckt utsikt över Kallhäll.

– Det här är ett perfekt boende för den som vill leva ett aktivt liv med tillgång till fina ytor för umgänge, säger Peter Lundmark, affärsområdeschef för försäljning och eftermarknad på HSB Bostad.

Arkitektkontoret BAU har ritat huset som är elva våningar högt, får uppbrutna volymer och varierade material och höjder som skapar en småskalig känsla.

Byggnaden uppförs där det nuvarande Folket Hus ligger och istället bygger HSB ett helt nytt Folkets hus med biograf och kafé vid sidan om huset. I bottenvåningens sydvästra hörn mot torget får HSB brf Byxfickan en butikslokal. I källarplanet byggs lägenhetsförråd, undercentral samt städ- och cykelförråd.

På gångavstånd finns bland annat skolor och förskolor, Görvälns naturreservat och flera badplatser.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se