Här växer Lansas bestånd Foto: Lansa

Här växer Lansas bestånd

Bostäder

4 juli 2019

Nu fortsätter bolaget att växa med nya boetableringar. Lägenheterna planeras vara klara för inflyttning till sommaren 2021.

Lansa fortsätter att expandera. Med det nya bostadsprojektet Lågan i Växjö passerar portföljvärdet en miljard kronor. Uppförandet av 84 hyreslägenheter påbörjas omgående med planerad inflyttning sommaren 2021.

– Det är ingen tvekan om att den generella utvecklingen på bostadsmarknaden gynnar vår affärsmodell. Med Lågan passerar värdet på vår projektportfölj en miljard kronor vilket i sig är en stor händelse för ett ungt fastighetsbolag, kommenterar Claes Malmkvist, vd för Lansa.

Bara ett kvarter från torget i Växjö startar produktionen av 84 hyreslägenheter redan i sommar. Bostäderna uppförs i två byggnader med välplanerade lägenheter och en attraktiv arkitektur.

– Vi prioriterar bra lägen i regionstäder och det innebär för oss nära anslutning till kollektivtrafik, service, handel inom gångavstånd samt trygga bostäder och omgivningar. Detta uppfylls med råge i vårt första projekt i Växjö, säger John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa.

Lägenheterna planeras vara klara för inflyttning till sommaren 2021. De två byggnaderna som utgör Lågan blir certifierad med miljöbyggnad silver. Serneke Bygg har utsetts till entreprenör.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se