Här ska Stordalen öppna nytt Gbg-hotell
Bild: Semrén & Månsson

Här ska Stordalen öppna nytt Gbg-hotell

Stadsutveckling

27 november 2023

Entreprenören Petter Stordalen planerar att öppna ett nytt hotell med 217 rum i närheten av nöjesparken Liseberg som bara kommer att ligga några meter från parkens eget Grand Curiosa.

Det lilla tegelhuset längs Mölndalsån ska nu byggas ut och bli hotell, och 2026 planeras öppningen. Huvudentrén kommer att vara genom den delen av huset som tidigare huserat ett tryckeri och leda till en ny byggnad med 16 våningar som kommer att erbjuda 217 rum. Hotellet kommer att vara nära grannskapet inte bara till nöjesparken och World of Volvo, utan också till flera nyöppnade hotell i Göteborg, inklusive Lisebergs egna Grand Curiosa Hotel.

– Det finns plats till oss alla. Hotell och besöksnäringen i Göteborg har vuxit mycket de senaste tio åren och ju fler hotell som finns i staden desto fler gäster kan ta sig till destinationen. Det här nya är också ett familjehotell som kan integreras med parkupplevelsen, med Oceana vattenvärld och World of Volvo, precis som vi också gör med vår andra grannhotell som Gothia Towers till exempel. De miljarder som investeras i den här kompakta destinationen – det Liseberg gör, det Volvo gör och nu Strawberry – det är det största destinationsutvecklingsprojekt i Norden, säger Lisebergs vd Andreas Andersen till GöteborgsPosten.

Under hösten öppnade Petter Stordalens Strawberry det nya hotellet Draken och har nu totalt 13 hotell i Göteborg. Dessutom planerar han att öppna ett nytt hotell i Karlatornet. Göteborg har också fått Ess Groups nya Jacy’z Hotel & Resort, och i Platinan finns Scandic Göteborg Central.

– Jag har varit mycket i Göteborg nu och när jag går runt här blir jag så glad i hela mig – jag älskar byggkranar, säger Petter Stordalen till GöteborgsPosten och fortsätter:

– Jag förstår om de som bor här tycker det är mycket, men jag satt hemma och såg på en Youtube-video om Västlänken – när den blir färdig, det kommer bli så bra. Jag besökte Oceana i dag och betydelsen av det och att man satsar så mycket, det kommer gynna absolut alla på restauranger, hotell, event – allt. Det är bra med konserter, men det här kommer leva 365 dagar om året.

Pernilla Gilbert

World in Property
pernilla.gilbert@worldinproperty.se