Här satsar Riksbyggen i Göteborg

Här satsar Riksbyggen i Göteborg

Bostäder

1 oktober 2019

Byggstarten är nära för Riksbyggens nya bobygge. Enligt planen ska bostäderna stå klara i Göteborg under hösten 2021.

Nu är det klartecken för byggstart av 79 bostadsrättslägenheter i Bonum Brf Guldmyntet i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

Bonum är Riksbyggens koncept för ett bekvämare boende i bostadsrätt för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Inflyttning är beräknad att ske under hösten 2021.

– Intresset för Riksbyggens senaste Bonumprojekt i Göteborg är mycket stort och fler än hälften av alla lägenheter är redan sålda. Riksbyggen kan nu byggstarta projektet och det är särskilt roligt att vi kan erbjuda ett nytt boende med så fina kvaliteter i ett sådant attraktivt läge. Dessutom uppfyller Bonum Brf Guldmyntet högt ställa krav på tillgänglighet, innemiljö, energieffektivitet och miljöanpassning, säger Jesper Lundell, regional affärsutvecklare för Bonum seniorboende.

Högsbo har ett fint läge bara tio minuter från centrala Göteborg och med närhet till både Slottskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården. Riksbyggen har ett nära samarbete med Liljewall Arkitekter och byggnaderna kommer att bestå av två hus utförda i gult tegel.

– Vi tror kommer att kännas som en naturlig del av den befintliga 50-talsbebyggelsen i Högsbo. Lägenheterna blir ljusa, med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar. Självklart har alla lägenheter inglasad balkong eller en generös uteplats. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att komma igång med utvecklingen av stadsdelen, berättar Jesper. 


Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se