Previous Next

Här är Sveriges bästa uthyrare

Fastighetsgalan

9 maj 2018

Just nu pågår mängder av uthyrningar runt om i landet. Här är World in Property och Lokalguidens lista på vilka som är bäst på att hyra ut lokaler.

 

På Fastighetsgalan som World in Property arrangerar tillsammans med Lokalguiden delas varje år pris ut till årets uthyrare, årets mäklare och årets uthyrningsteam. Tävlingen baseras på registrerade uthyrningar under ett år och pågår för fullt på aretsuthyrare.se.

Kampen om vem som vinner är i dagsläget långt ifrån över, men i dag kan World in Property presentera vilka som för tillfället ligger i topp i respektive kategori.

Neidert på frammarsch

Just nu är den som toppar listan över årets uthyrare Bygg-Götas Linda Neidert som har 15 uthyrningar på totalt 5 329 kvadratmeter. Neidert har mångårig erfarenhet av tävlingen och har stått på prispallen flertalet gånger, dock aldrig som vinnare. Kanske blir det hennes år i år. Hon är tätt följd av tvåan Ulf Birk från Newsec och på en tredje plats ligger Annelie Liljeqvist från Humlegården. Liljeqvist kom för övrigt tvåa i kategorin årets uthyrare 2016 och är känd för att vara tuff i slutstriden. Ett namn att lägga på minnet.

Uthyrningsteamen runt om i landet jobbar för brinnande livet för att plocka hem det prestigefulla priset. Teamet som ligger etta just nu är Humlegården med bland annat Annelie Liljeqvist och Katarina Cygnaeus. På andra plats kommer ett namn vi också känner igen och det är Ulf Birk från Newsec. Han tävlar tillsammans med Cecilia Hultberg och Sara Mannerström.

Tung spelare

Att Birk är med i striden om vinsten i två kategorier är inte så konstigt. Han är, precis som Liljeqvist, en av de tunga spelarna i matchen och har stått som vinnare av den totala tävlingen Årets Uthyrare för några år sedan. Om han håller hela vägen denna säsong återstår dock att se.

Strax efter Newsec-gänget på teamlistan ligger i skrivande stund Kungsleden där bland annat Sophie Ring ingår. Bolaget har varit med och fajtats i tävlingen under flera år och vi får se om de når förstaplatsen för 2018.

New Property i topp

På mäklarsidans förstaplats återfinner vi förra årets trea. Gustav Hellströmer på New Property har med 13 uthyrningar på 3 708 kvadratmeter dribblat sig fram i ledning före Patrik Wedin på Korhonen Wedin Property. Tredjepositionen för mäklarna innehas i dagsläget av Hellströmers bolagskollega Rikard Améen som faktiskt stod som segrare i årets mäklare förra året.

Det är således just nu ombytta roller på New Property, men vad som helst kan hända då det är långt kvar tills den 31 december då tävlingen stänger för året.

Nästa gång priset delas ut är alltså under Fastighetsgalan på Berns den 30 januari 2019. Vill du vara med och få chans att vinna ett stipendie på 15 000 kronor gå in på aretsuthyrare.se och läs mer.

Av Jesper Lögdahl

Faktaruta

Om tävlingen:

Uthyrare och mäklare är viktiga för företag som söker nya lokaler. Genom att kora Årets Uthyrare vill Lokalguiden lyfta fram uthyrarnas och mäklarnas roll.

Årets Uthyrare, Årets Mäklare & Årets Team (både fastighetsägarnas team och mäklarnas team tävlar i denna kategori) är tävlingskategorierna under 2018. Vinnare i respektive kategori tilldelas ett stipendium på 15 000 kronor vardera.

Alla uthyrare och mäklare är automatiskt kvalificerade till Årets Uthyrare, klicka bara på "Anmäl mig till tävlingen-knappen" ovan, fylla i epostadress och klicka Skicka registreringsmail.

Tävlingsregler:

Inför tävlingen 2018 har poängekvationen gjorts om för att möjliggöra största rättvisa. Ekvationen lyder numera (antal uthyrningar x antal uthyrda kvadratmeter x snitthyra x index (1,41 för uthyrningar i VG, 1,59 i Skåne & 1,43 i övriga län). Index är uträknat på de tre senaste årens statistik från topp 3 i alla tidigare kategorier. Vi har jämfört poängen som skapats från: antal uthyrningar, antal kvm och snitthyran samt dess förhållande till poängen i Sthlm län. Indexet är nytt för 2018 och gör så att tävlingen blir så rättvis som möjligt för alla tävlande runt om i Sverige. Snitthyran beräknas på alla bekräftade lokaler för respektive lokaltyp och ort, och kan därmed ändras under pågående tävling beroende på hyrorna som anges.

Källa: Lokalguiden

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se