Här är spelarna i fastighetsbranschens startelva Foto: Svensk Fotboll

Här är spelarna i fastighetsbranschens startelva

Reportage

10 juni 2019

I fredags presenterade World in Property och Lokalguiden sitt egna branschlag inför damernas fotbolls-VM. Här kommer en närmare presentation av startelvan.

Imorgon är det premiärmatch för Sverige i fotbolls-VM när damerna möter Chile. Precis som under förra året då det var fotbolls-VM för herrar väljer nu World in Property och Lokalguiden att plocka ut ett eget branschlag som vi tycker skulle kunna vara ett bra alternativ till vårt landslag för damer.

Cecilia Fasth, Stena Fastigheter, Nr 1

Som gammal handbollsspelare gör sig Cecilia perfekt som målvakt. Under 2017 tog hon över rodret som vd på Stena Fastigheter. Hon jobbade tidigare som vd för region Väst hos Castellum och vice vd för Skanska i Storbritannien.

Biljana Pehrsson, Kungsleden, nr 2

Biljana Pehrsson är en trygg mittback som är given i laget. Sedan 2013 är hon vd på Kungsleden och har över 20 års erfarenhet på fastighetsmarknaderna i Sverige, Norden och Europa.

Eva Landén, Corem, Nr 3

Som en rutinerad mittback ser vi Eva Landén, vd på Corem Property Group. Hon är sedan 2012 vd för bolaget och har dessförinnan jobbat som ekonomichef för Bonnier Cityfastigheter och varit revisor hos PricewaterhouseCoopers.

Kerstin Gillsbro, Jernhusen Nr 4

På ytterbacken har vi Kerstin Gillsbro vd på Jernhusen, en komplett ytterback som är viktig för laget. Hon tillträdde tjänsten under hösten 2010 och har tidigare jobbat som bland annat vd på NCC Boende i Sverige.

Caroline Arehult, Hemfosa, Nr 5

På den andra ytterbacken ser vi Caroline Arehult, en modern ytterback som äger sin kant. Efter drygt åtta år som vd för Skanska Fastigheter Stockholm lämnade hon bolaget och tillträdde under hösten 2018 som vd på Hemfosa.

Louise Lindh, Lundbergs, Nr 6

På vänster mittfält ser vi Louise Lindh som sedan 2005 jobbar inom familjeföretage Fastighets AB L E Lundbergs. 2017 tillträdde hon rollen som vd och tog över efter Peter Whass.

Marie Bucht, Novi Real Estate Nr 7

På höger mittfält har vi Marie Bucht som har lång erfarenhet från ledande befattningar hos bland annat Skanska, NCC och Newsec. Hon tog över rodret som vd för Novi i januari 2017.

Sophia Mattsson-Linnala, Rikshem Nr 8

Innermittfältaren och slitvargen Sophia Mattsson-Linnala utsågs under 2016 till vd för Rikshem. Hon var tidigare bland annat vd för det kommunala bostadsbolaget Huge Fastigheter och vd på Sollentunahem.

Annica Ånäs, Atrium Ljungberg, Nr 9

Annica Ånäs, den starka innermittfältaren, har jobbat på Atrium Ljungberg sedan 2008 och tog under 2016 över som vd efter Ingalill Berglund. Hon har även arbetat som CFO på Hemsö Fastigheter och varit vd inom kommunikationsbranschen.

Anneli Jansson, Humlegården, Nr 10

Den typiska "10:an", alltså anfallaren, Anneli Jansson utsågs under hösten 2016 till vd för Humlegården Fastigheter. Hon har tidigare jobbat på bland annat Grosvenor Fund Management, där hon ansvarade för bolagets nordiska verksamhet.

Kerstin Lindberg Göransson, Akademiska Hus, Nr 11

Striker nummer två, Kerstin Lindberg Göransson, tillträdde som vd för Akademiska Hus 2012. Innan dess var hon bland annat chef för Arlanda Flygplats och finansdirektör för Scandic.

Knackar på dörren till startelvan:

Liselott Thelenius, Castellum nr 12

Liselott är sedan 2012 uthyrningschef på Castellum i Stockholm. Hon har tidigare jobbat som uthyrare på Skanska Fastigheter i Stockholm.

Catharina Gorthon, Serneke nr 13

Under 2016 rekryterades Catharina Gorthon till Serneke där hon jobbar som varumärkesansvarig för bolaget. Hon var tidigare marknadschef på Colliers.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se