Här är Årets Byggnad i Gbg
Brf Viva, Guldheden, Göteborg. Foto: Riksbyggen

Här är Årets Byggnad i Gbg

Arkitektur

11 december 2019

Nu står det klart vilken Göteborgsbyggnad som kammade hem priset Årets bästa byggnad i Göteborg. 

Göteborgs Stad har utsett Riksbyggens Brf Viva till ”Årets bästa byggnad” i Göteborg. Priset kommer från Per och Alma Olssons fond och delas ut av kommunfullmäktiges ordförande. Brf Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt.

– Vi i juryn var framförallt imponerade av projektets genomgående höga kvalitet och nivå i så många aspekter - allt från arkitekturen till överskottsenergin. Det här var något klart utöver det vanliga, och vårt beslut var enhälligt, säger Mattias von Geijer, bygglovsarkitekt på stadsbyggnadskontoret, Göteborgs Stad och en av juryns medlemmar.

– Utmärkelsen ”Årets bästa byggnad” är det finaste priset en byggherre kan få i Göteborg och vi är väldigt glada och hedrade. Riksbyggen har i många år arbetat för ett grönare Göteborg och därför är det extra roligt att utmärkelsen går till Brf Viva som har byggts med stort fokus på hållbarhet. Priset är också en eloge till alla våra samarbetspartners som bidragit till skapandet av bostadsprojektet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Varje år får en byggaktör i Göteborg ta emot priset för ”Årets bästa byggnad” av kommunfullmäktiges ordförande. Priset kommer från Per och Alma Olssons fond och den vinnande byggnaden är den som på bästa sätt uppfyller fondens krav på utformning och användning. Tolv byggnader var nominerade till priset som består av en plakett och 5000 kronor som ska användas till konstnärlig utsmyckning eller annat som kan komma till glädje för andra.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se