Här är HSB:s nya markköp Foto: HSB Södertörn

Här är HSB:s nya markköp

Bostäder

15 juni 2018

Nu köper kooperativet ny mark för att utveckla ytterligare en bostadsrättsförening. 

 

Genom ett förvärv från Wisab i A7-området fortsätter HSB Södertörn sin etablering på Gotland. Här byggs snart HSB brf Visby Gärde.

– Att vi genom det här projektet får möjlighet att fortsätta att vara med och utveckla boendet här på Gotland gör mig både stolt och glad. Vi visar verkligen att vi är här för att stanna, precis som på alla andra platser där vi bygger och förvaltar boende, säger Ulf Tapper, vd på HSB Södertörn.

HSB brf Visby Gärde får 46 lägenheter om 1-5 rum och kök. De flesta lägenheter är genomgående och många får egen uteplats, medan övriga får generösa balkonger.

– Intresset för vårt första projekt på Gotland, HSB brf Visby Ängar, som vi säljstartade för ett år sedan, har varit mycket stort och vi är därför oerhört glada över att nu kunna erbjuda ytterligare ett projekt på Gotland. Med fina grönområden intill husen och närhet till innerstaden blir det här ett väldigt attraktivt område. Det blir ett bra och praktiskt boende för flera olika målgrupper, säger Stig Ahlén, affärsutvecklingschef på HSB Bostad.

HSB brf Visby Gärde ligger på gång- och cykelavstånd till Visby innerstad med ett stort utbud av butiker, restauranger och kaféer. I närheten av Visby Gärde finns skolor, förskolor och goda möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se