Previous Next

Här är Gbg:s hetaste trendbygge

Bostäder

16 augusti 2019

Inspirationen kommer från New York och redan innan säljstart har projektet ett hundratal intressenter. World in Property har bilderna på trendhuset.

Bland de klassiska landshövdingehusen i hjärtat av Majorna tas snart spadtaget till Dock District 4. Denna bostadsfastighet kommer att bli ett modernt och urbant inslag i stadsbilden.

Med inspiration från New York och Londons Soho har arkitekten Bobbie Nyström ritat en fastighet som både utvändigt och invändigt ska få en trendig studio- och lagerlokalskänsla som taget från de stora internationella metropolerna.

Bakom projektet står uppstickarna på Tapajos. De har under de senaste åren jobbat med Majorna som ett av sina fokusområden och har på kort tid satt sin prägel på området.

Bland annat började de i slutet av 2018 att bygga bostäder i ett av de äldsta landshövdingehusen, Kommendörshuset, i staden. Ett arbete som kräver stor noggrannhet då stora delar av huset var K-märkt.

Vågad nyproduktion

Nu handlar det dock om en nyproduktion och som kommer att hamna i blickfånget där det kommer att ligga i hörnet Kommendörsgatan och Skeppsgossegatan.

Camilo Adrian, delägare och en av två grundare av bolaget, berättar för World in Property om varför de vill förändra Majorna med Dock District 4:

– Vi vill att ny, tidlös arkitektur skulle möta den gamla i en skön och smakfull kombination och som också ger en kontrast som vi hoppas ska bli lätt att älska. Göteborg är en stad som lyckats behålla småstadens gemytlighet i en storstadsskrud och detta har varit grundkonceptet för Dock District 4. Visionen har också varit att uppföra yteffektiva bostäder som vänder en ombonad varm sida i trä åt söder, in mot gården och mötet med de gamla landshövdingehusen. Ut mot hamnen är byggnaden klädd i mörk plåt och har industrispröjsade fönster.

Bolaget lägger mycket fokus på att skapa rätt känsla i fastigheten och tidigt i processen plockades konstnären Linda Vagnelind in. Hennes uppgift är att förstärka den ruffa och urbana känslan i fastigheten.

Stort intresse

Säljstarten för Dock District 4 är den 15 september, men redan nu har över 130 intresseanmälningar inkommit till de 20 lägenheterna. Bostäderna har mellan två till tre rum och är mellan 35 till 59 kvadratmeter stora. För att bo i fastigheten kommer köparna få lägga mellan 2 345 000 till 3 995 000 kronor beroende på storlek och placering.

– Priserna på bostadsrätter i Göteborg gick ner för ett tag sen, men nu tycker jag att priset har stabiliserats. Enligt statistiken så är priserna på väg upp och vi har märkt att vi har haft fler intressenter i detta projekt samt i Kommendörshuset än tidigare. Tittar vi på marknaden i stort här i Göteborg så tycker jag att den varit stabil det sista året trots mindre försäljningar. Projekt likt vårt med 20 unika kvadrateffektiva lägenheter har såklart en fördel om man jämför med att sälja större projekt med exempelvis 150 lägenheter.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se