Här är bolagen som rear bostäder – igen Foto: TT

Här är bolagen som rear bostäder – igen

Bostäder

12 september 2019

Nu är det dags för borea. För att råda bot på bristande försäljning tar bolagen till med olika rabattkampanjer för att locka köpare.

Vissa av landets bostadsrättsproducenter verkar fortfarande ha det kämpigt med försäljningen och tar nu till olika grepp för att få köpare att nappa. Ett av de senaste bolagen som erbjuder gratis månadsavgift är Besqab.

Det är i bolagets projekt Eds ängar i Upplands Väsby som de väljer att slopa månadsavgiften till föreningen fram till 31 december 2020, enligt DI.se. Totalt ska det bli 55 enfamiljshus med 5-6 rum.

I skrivande stund är fem hus klara och än så länge osålda.

Detta är andra gången som Besqab justerar ner priser i sin produktion. I april tidigare i år fanns det en boka-tidigt-rabatt för ett projekt i Årstaberg som gick ut på att köparen fick 50 000 kronors avdrag per rum. I projektet Zick Zack i Kärrtorp kunde köparen i våras få avgiftsfria 24 månader.

Oscar Properties sänkte totalpriset på sina lägenheter i Nacka Strand samt slopade mer eller mindre bokningsavgiften för sina lägenheter i Gasklockan när de valde att sänka från 50 000 till en krona.

Även boprispressaren Ikano bostäder erbjöd tidigare i veckan köpare avgiftsfria 24 månader.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se