Här miljardsäljer Skanska

Här miljardsäljer Skanska

Transaktion

19 september 2023

Skanska har sålt första fasen av H2Offices i Budapest, Ungern, till ERSTE Open-Ended Real Estate Investment Fund, representerat av ERSTE Alapkezelő Zrt, för cirka 1,2 miljarder kronor.

H2Offices är ett kommersiellt projekt, beläget i området Váci i Budapest, ett av de mest attraktiva affärsdistrikten i staden. Den första fasen erbjuder en total uthyrningsbar yta på cirka 27 000 kvadratmeter, varav 74 procent av kontors- och butiksytan har hyrts ut till företag med ungersk hemvist samt internationella hyresgäster. Den första etappen färdigställdes under det fjärde kvartalet 2022.

Byggnaden har erhållit LEED Core och Shell Platinum-certifieringar och siktar på WELL v2 Core & Shell och WELL Health & Safety. Den har också genomgått en certifieringsprocess för Access4You Gold, med fokus på tillgänglighet.

När det är helt färdigställt kommer H2Offices att erbjuda totalt cirka 67 000 kvadratmeter moderna kontorslokaler. Investeringen omfattar ett antal klimatsmarta och innovativa lösningar och kontorskomplexet är omgivet av en grön och uppfriskande miljö på en av Budapests mest trafikerade platser.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se