Här miljardsäljer Corem Bild: Pixabay

Här miljardsäljer Corem

Transaktion

24 februari 2023

Corem säljer nu en portfölj med 17 fastigheter för närmare en miljard. Köpare är ett bolag med inriktning mot lager, lättindustri och andra verksamhetslokaler.

Merparten av fastigheterna ligger i Täby och Upplands-Väsby strax norr om Stockholm och fyra fastigheter är belägna söder om Stockholm i Huddinge, Botkyrka och Älvsjö.

Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om cirka 65 000 kvm och utgörs huvudsakligen av lokaler för kontor och lager. Hyresvärdet uppgår till cirka 79 mkr och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till cirka 95 procent.

Fastigheterna planeras att frånträdas den 24 mars 2023.

Köpare är Invela som grundades av NREP och 3Dens Fastigheter i augusti 2020.

- Vi är väldigt nöjda då beståndet stärker vår närvaro i kommersiellt starka lägen i Stockholm. Fastigheternas karaktär och flexibilitet rimmar väl med vår strategi inom lättindustri. Portföljen är ett ytterligare steg i vår fortsatta tillväxtresa. Genom Invelas aktiva förvaltning har vi förmågan att säkerställa kontinuerligt värdeskapande genom omförhandling, nyuthyrning, utveckling samt förädling säger Maria Mastej, VD Invela Fastigheter.

Bolaget dubblar med denna transaktion antalet fastigheter. Invelas fastighetsportfölj består efter tillträdet av 34 fastigheter och drygt 128 000 kvm.

- Vi är positiva till det här segmentet och kommer vara fortsatt aktiva och agera på möjligheter inom lager- och lättindustri. I linje med NREP:s hållbarhetsstrategi ser vi även stora möjligheter inom Invelas portfölj, bland annat genom att optimera energiförbrukningen och installera solceller där det är möjligt, säger Kristoffer Rask, Investment Manager, NREP.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se