Här köper Rikshem av Bonava
Foto: Rikshem

Här köper Rikshem av Bonava

Transaktion

18 december 2018

Nu kompletterar bolaget sin portfölj. Fastigheten förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 143 miljoner kronor.

Rikshem har sedan tidigare 257 hyresrättslägenheter på Öster Mälarstrand och närliggande Lillåudden i Västerås. Nu kompletteras det befintliga beståndet med en projektfastighet innefattande 74 nya lägenheter om ett till tre rum och kök.

Projektfastigheten förvärvas av Bonava och lägenheterna ska stå färdiga 2020.

Rikshem äger idag samhällsfastigheter samt över 1200 hyresrättslägenheter i Västerås, bland annat på Öster Mälarstrand. Nu uppförs två ytterligare bostadshus fördelat på 74 lägenheter. Främst handlar det om ett till två rum och kök men projektet innefattar även ett antal lägenheter om tre rum och kök. Byggnaderna kommer att miljöcertifieras genom Svanen enligt Nordisk Miljömärkning.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda Västeråsborna fler lägenheter i det här fantastiska området precis vid Mälaren. Lägenheterna kommer vara belägna vid kajen och har sjöutsikt i flera riktningar. Samtidigt är det nära till city och stationsområdet vilket gör att det passar bra för pendlare. Västerås är en viktig tillväxtort där vi vill fortsätta växa. Med de nya lägenheterna kompletterar vi vårt tidigare bestånd av äldre och nyare lägenheter runt om i Västerås, säger Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen på Rikshem.

Rikshem tillträder Fastigheten Smugglaren 1 under första kvartalet 2019. Fastigheten erbjuder en total uthyrningsbar area om cirka 3 600 kvadratmeter och är belägen i Kajstaden, som en del av den sista etappen i utvecklingen av Öster Mälarstrand.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se