Här byggs ny skola i Helsingborg Foto: NCC

Här byggs ny skola i Helsingborg

Stadsutveckling

16 augusti 2018

Uppdraget är en del av ett strategiskt partneringsamarbete om totalt fyra skolbyggnader i kommunen.

 

NCC ska tillsammans med Helsingborgs stad bygga en ny skola i Laröd i norra Helsingborg. Ordervärdet för Laröds skola uppgår till 148 miljoner.

– Laröds nya skola är en del av ett långsiktigt samarbete med NCC där vi tillsammans precis har avslutat bygget av nya skolbyggnader för Holstagårdsskolan och Högastensskolan. Genom att samverka över tid förs lärdomar vidare mellan projekten, vilket skapar synergier och ger en kostnads- och tidseffektivitet, säger Larry Edman, projektledare Fastighetsförvaltningen, Helsingborgs stad.

Under sommaren har den gamla skolan i Laröd, byggd 1964, rivits för att ge plats åt den nya skolan, som beräknas vara klar till höstterminsstarten 2020. Fram tills dess kommer skolans verksamhet att bedrivas i tillfälliga paviljonger samt på närliggande Holstagårdsskolan.

Den nya skolbyggnaden blir en tegelbyggnad i två plan med plats för 500 elever från förskoleklass till årskurs 9. Den kommer att innehålla ett stort antal undervisningsrum samt mindre lokaler som kan användas som grupprum, mötesrum och personalarbetsplatser. Skolan kommer att ha specialsalar för trä- och metallslöjd, textilslöjd, NO, musik, bild och hem- och konsumentkunskap. Dessutom byggs ett tillagningskök med tillhörande matsal.

– Tillsammans med kunden har vi lagt ett särskilt fokus på materialval, inomhusklimat, akustik och belysning så att det blir en bra läromiljö för barnen. Skolgården har anpassats för både yngre och äldre elever, där de mindre får många platser för olika typer av lek medan de äldre ges möjlighet att umgås på sina villkor, säger Jessica Snygg, affärschef NCC Building.

Affären uppgår till 148 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se