Här bygger Riksbyggen i VG-regionen
Foto: Riksbyggen

Här bygger Riksbyggen i VG-regionen

Bostäder

3 januari 2019

Nu har bygglovet vunnit laga kraft och Riksbyggen förbereder nu för att starta försäljningen i projektet.

 

Riksbyggens Brf Guldpennan i Södergården, Uddevalla består av 47 bostadsrättslägenheter med närhet till både centrum och hav. 

På Söderskolans historiska mark i Uddevalla skapar Riksbyggen ett nytt och levande bostadsområde. Brf Guldpennan är den andra etappen som Riksbyggen uppför i Södergården. Den första etappen, seniorbostäder i Bonum Brf Guldstjärnan, tilldelades Uddevalla kommuns arkitekturpris.

– Intresset för Brf Guldpennan är stort nu när vi kan dra igång försäljningen igen efter att bygglovsprocessen dragit ut på tiden. Vi är mycket glada över att bygglov nu är klart och vi kan fortsätta arbetet med detta efterlängtade projekt, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Brf Guldpennan kommer att bestå av lägenheter i storleken två till fyra rum och kök. Inflyttningen är preliminärt planerad till sommaren 2021.

– Läget är riktigt bra. Centrum börjar bara några 100 meter bort men det är också nära till naturupplevelser. Till exempel är det nära till Emaus naturreservat i Kapelle och till Strandpromenaden som kanske är Uddevallas största pärla, säger Karin Ekström.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se