Här bygger Balder nytt i Göteborg
Foto: Balder

Här bygger Balder nytt i Göteborg

Bostäder

24 oktober 2018

I går gick startskottet för det nya bostadsbygget där Balder upprättar inte mindre än 500 nya bostäder.

 

Nu går startskottet för omvandlingen av Långströmsgatan till framtida Långströmsallén.

I går tog Balders vd Erik Selin, tillsammans med fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj, Jan Rinman från Trafikkontoret och Tornstadens vd Erik Olofsson, det första spadtaget.

– Det känns väldigt bra att kunna bidra till områdets, Hisingens och hela stadens utveckling. Långströmsallén blir en grön stadsdel med närhet till centrum, säger Erik Selin.

2012 tog Balder över förvaltningen av hyresfastigheterna på Långströmsgatan, och har sedan dess arbetat med planerna för att utveckla bostadsområdet på bästa sätt. I och med byggstarten går nu hela projektet från plan till handling.

Först ut blir Triliten med tre punkthus innehållande sex våningar med lägenheter om 1-4 rum och kök. Fastigheterna kommer miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver.

Totalt tillför Balder cirka 500 nya lägenheter i nyproducerade flerbostadshus. De befintliga hyresfastigheterna renoveras såväl utvändigt som invändigt och samtliga nästan 600 befintliga lägenheter får ett ordentligt lyft.

Tillsammans med lokaler för butiker och en omfattande upprustning av områdets utemiljö är målet att hela Långströmsallén ska bli ett attraktivt och hållbart bostadsområde för både nuvarande och kommande hyresgäster.

Långströmsallén är ett centralt projekt inom satsningen Bostad2021, där Göteborgs stad i samarbete med ett flertal byggaktörer ska bygga 7 000 extra bostäder för att möta den växande stadens stora behov av bostäder. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Genom att flytta Långströmsgatan och skapa plats för ny bebyggelse förändras upplevelsen och känslan av området. Mindre förort, mer stad men samtidigt en naturskön och inspirerande utemiljö med öppna ytor för aktiviteter och avkoppling. Samlingslokaler, utegym, lekplats och rymliga tvättstugor är exempel på hur livskvalitet och sociala möten byggts in i helhetskonceptet.

Balder satsar även på en elbilspool i samarbete med Move About. Med hjälp av elbilspoolen ges alla boende möjlighet att köra miljövänligt till förmånliga priser.

Bostäderna Triliten har preliminär inflyttning kring årsskiftet 2020.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se