Hon blir vd för MKB:s storprojekt

Hon blir vd för MKB:s storprojekt

Personnytt

12 juni 2019

Igår fattade styrelsen i MKB:s nya bolag SMT Malmö Exploatering om att utse en vd för bolaget som ska fokusera på omvandlingen av Jägerso.

 

Ulrika Lindmark är för närvarande vd på Science Village Scandinavia AB och hon tillträder som vd den 1 oktober 2019.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Ulrika Lindmark. Med henne får Projekt Jägersro en stark ledare med stor erfarenhet från liknande uppdrag. Detta kommer att gynna utvecklingen av området, säger Gunnar Östenson, styrelseordförande på SMT Malmö Exploatering AB, tillika vice vd och affärsutvecklingschef på MKB Fastighets AB.

Ulrika Lindmark är idag vd på Science Village Scandinavia AB. Hon har tidigare arbetat som bland annat regionchef för NCC Boende och projektchef för Nya Triangeln.

– Jag ser verkligen fram emot att få leda utvecklingen av ett av Malmös nya, mest spännande bostadsområden. I detta tidiga skede har vi de bästa förutsättningarna att skapa något unikt, och jag känner mig trygg i att ägarna delar ambitionen att området ska få en alldeles speciell dragningskraft, säger Ulrika Lindmark, tillträdande vd på SMT Malmö Exploatering AB.

Det var i mars 2019 som MKB Fastighets AB, Skanska Sverige AB och Tornet Bostadsproduktion AB bildade ett gemensamägt bolag för att utveckla området i Malmö där Jägersro travbanan finns idag. 

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se