Hon blir ny vd för Riksbyggen

Hon blir ny vd för Riksbyggen

Personnytt

13 januari 2020

I juli 2019 blev det klart att Johanna Frelin tar över som ny vd efter Leif Linde som fyller 65 år och går i pension i maj 2020.

Den 13 januari tillträder Johanna Frelin som ny vd för Riksbyggen. Johanna efterträder Leif Linde som fram till i maj kommer att stanna kvar på Riksbyggen som senior rådgivare.

– Det känns fantastiskt spännande och roligt att äntligen börja på Riksbyggen. Under hösten har jag hunnit bekanta mig med Riksbyggen och det är ett välskött och stabilt företag med ett viktigt samhällsuppdrag som jag har den stora förmånen att få leda in i framtiden, säger Johanna Frelin.

Johanna Frelin har tidigare bland annat varit vd för Tengbom arkitekter. Hon har även varit vd för Hyper Island samt haft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen.

– Ett företag av Riksbyggens storlek som både bygger många nya bostäder och har en omfattande förvaltningsverksamhet över hela landet har ett stort hållbarhetsansvar. Riksbyggen är idag ledande på många områden när det gäller hållbar utveckling men det är ett område som kommer att bli än viktigare framöver, säger Johanna.

Leif Linde kommer fortsatt att ha en aktiv roll inom den svenska kooperationen, bland annat som ordförande för Fonus ekonomisk förening.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se