Hon blir ny vd för Erlandsson Jennie Sahlsten, tillträdande vd. Foto: Erlandsson

Hon blir ny vd för Erlandsson

Personnytt

19 september 2018

Nu har Erlandsson Bygg utsett den som ska efterträda Markus Brink som nu väljer att lämna vd-stolen.

 

Jennie Sahlsten tillträder som vd och koncernchef för Erlandsson Byggkoncernen.

Samtidigt väljer nuvarande vd Markus Brink att fokusera på sin roll som regionchef för Erlandsson Bygg i Väst.

– Vi har haft en fantastisk tillväxt under de år som Markus varit vd. Det här är ett led i vår strategi för att fortsätta växa på ett hållbart sätt och knyta ihop koncernen. Det är också roligt att kunna visa att vårt mångfaldsarbete leder till konkreta resultat då vi blir det första stora svenska byggbolaget med en kvinnlig koncernchef, säger Carl-Johan Erlandsson, ägare Erlandsson Bygg.

Erlandsson Bygg fortsätter sin expansion. Målsättningen med den nya ledningsstrukturen är att ta tillvara på och vidareutveckla företagets enorma tillväxt på ett hållbart sätt.

– Jag är väldigt tacksam för att få den här rollen. Det här är en perfekt möjlighet för mig att ta tillvara på mina erfarenheter från både kund- och entreprenörssidan för att fortsätta utveckla Erlandsson Bygg som ett värderingsstyrt byggföretag med starka rötter inom kvalitet, samverkan och hållbarhet, säger Jennie Sahlsten.

Markus Brink kommer att nu att fokusera på att ta tillvara på den stora efterfrågan som finns i Västsverige.

– Vår resa fortsätter. När jag tillträdde som vd 2007 omsatte vi 185 miljoner och idag omsätter koncernen drygt 5 miljarder. Bara Väst omsätter nu 2 miljarder och vårt mål är att dubblera omsättningen på fyra år och då behöver jag fokuserahär i väst säger Markus Brink.

– Vi kommer att behöva hitta fler Erlandssonare vilket är en förutsättning för att växa. Jennie Sahlsten kommer att fortsätta arbetet som vi har påbörjat och det gläder mig oerhört mycket att vi nu har en kvinnlig koncernchef som håller i rodret på vår framtida resa, avslutar Markus Brink.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se