Hon blir ny strategiansvarig på Veidekke Foto: Veidekke

Hon blir ny strategiansvarig på Veidekke

Personnytt

22 augusti 2019

Johanna Ovéus påbörjade sin roll som ansvarig för strategifunktionen i maj 2019. Hon kommer närmast från rollen som projektledare på McKinsey & Company.

I sin roll som strategiskt ansvarig kommer Johanna att ansvara för att leda företagets strategiprocess i syfte att säkerställa tillväxtresan för Veidekkes alla intressenter för att nå företagets vision ”ett värdeskapande samspel”. Hon kommer att verka på Sverigenivå och därmed jobba tillsammans med samtliga affärsområden och regioner inom entreprenadverksamheten i Veidekke Sverige. Johanna kommer även att stötta och driva olika strategiprojekt.

- Veidekke är inne i en spännande och expansiv fas just nu där vi har behov av kompetenser som snabbt kan sätta sig in i komplexa frågeställningar och driva företagets strategiska agenda. Vi är mycket glada över att få in Johanna i rollen som strategiansvarig och i ledningsgruppen för Veidekke Sverige, säger Per Svensson, tf. vd på Veidekke Sverige.

Johanna har en gedigen bakgrund med erfarenhet av olika frågeställningar, klienter och branscher och kommer att tillföra nya spännande perspektiv till verksamheten. Med Veidekkes lean-inspirerande involveringsstrategi kommer Johanna att planera, koordinera och driva strategiarbetet inom affären i enlighet den övergripande strategiprocessen. Ett hållbart kliv in i framtiden måste innovera mer och involvera fler.

- Det känns mycket spännande att jobba på Veidekke då företaget är en utmanare på den svenska marknaden som har vuxit fort och har attraktiva värderingar. Jag har alltid sett Veidekke som ett framgångsrikt företag med stor potential och ser fram emot att kunna bidra med min kompetens, säger Johanna Ovéus, nyanställd strategiansvarig på Veidekke.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se