Hon blir ny HMS-chef på Veidekke
Foto: Veidekke

Hon blir ny HMS-chef på Veidekke

Personnytt

20 augusti 2018

Veidekke Bygg Bostäder anställer ny HMS-chef för affärsområdet som närmast kommer från Skanska.

Maria Wernius blir ny HMS-chef för Veidekkes Bygg Bostäders affärsområde. Hon kommer närmast från Skanska där hon var utvecklingsledare på företagets arbetsmiljösupport.

Maria kommer att leda utvecklingen av affärsområdets HMS-arbete (Hälsa, arbetsMiljö och Säkerhet) både det systematiska miljöarbetet och faktorer som kulturskapande, beteenden och attityder. Veidekkes mål är noll allvarliga skador och en årlig reduktion av alla skador med 20 procent. Därför är arbetet med HMS ständigt i fokus på Veidekke. Vi utbildar, påminner och riskbedömer så att alla ska komma hem hela och friska.

- Jag är mycket glad över att Maria valt att axla den viktiga och svåra roll som ska bidra till att alla på Veidekkes arbetsplatser kommer hem hela och friska varje dag. Veidekke har ett utvecklat och strukturerat säkerhetsarbete som vi nu ska ta till nästa nivå där vi kommer att arbeta djupare med värderingar och kultur kopplat till hälsa, arbetsmiljö och säkerhet, säger Mats Nyström, affärsområdeschef Veidekke Bygg Bostäder.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se