Hon blir ny chef på Arkitema
Marie Nordin. Foto: Arkitema

Hon blir ny chef på Arkitema

Personnytt

20 februari 2018

Nyligen tillträdde arkitektfirmans nya job manager sin post med fokus på att rekrytera nya arkitekttalanger.

 

Arkitema Architects har rekryterat Marie Nordin som ny Job manager vid kontoret i Stockholm. Hon har närmast varit chef för Tengboms bostadsstudio och kommer nu leda arbetet vid Arkitema team Living.

Marie Nordin tillträdde tjänsten 12 februari och blir en nyckelperson för Arkitemas utveckling i Sverige. Framförallt blir hon ansvarig för att rekrytera arkitekttalanger som vill skapa framtidens bostadsarkitektur och göra skillnad för människor. Som Job manager kommer Marie Nordin utöva ett aktivt ledarskap för att utveckla sina medarbetare och skapa en kreativ miljö och stabil plattform för deras arbete.

- Det är inspirerande att vara i ett nytt sammanhang där jag kan använda mina erfarenheter och bidra till att utveckla verksamheten. Arkitema är spännande eftersom det är ett företag som arbetar i hela Skandinavien och som ägs och drivs av arkitekter. Jag vill bidra till att stärka Arkitema som en attraktiv arbetsgivare där arkitekter och ingenjörer vill vara, säger Marie Nordin.

Med sin breda arkitektkompetens och engagerade ledarroll kommer Marie Nordin att arbeta operativt samt leda Arkitema team Living med cirka 60 arkitekter och ingenjörer. Hon kommer att ingå i ledningsgruppen på kontoret i Stockholm och arbeta nära företagets affärsområdeschefer med strategiskt viktiga rekryteringar för att driva projekten framåt.

- Vi är fantastiskt glada över att ha rekryterat Marie Nordin. Hon är en erfaren arkitekt och chef med stor branschkunskap som är väldigt duktig på att dra till sig och engagera medarbetare. Hon kommer att samarbeta med kontorets andra Job managers för att skapa den bästa arbetsplatsen i Stockholm, säger Susan Schack, kontorschef och Job manager.

Marie Nordin har sedan 2012 varit chef för Tengboms Studio Bostad i Stockholm med cirka 30 arkitekter och ingenjörer där hon haft ett brett ansvar för studions uppdrag, ekonomi och personal. Marie satt även i kontorets ledningsgrupp och hade marknadsansvar för Bostadssegmentet.

Arkitemas kontor i Stockholm har 120 anställda och är ett av fem kontor i Skandinavien.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se