Previous Next

Holmens får ny kostym

Stadsutveckling

2 maj 2018

Just nu bygger Bergman & Höök Holmens nya butik. En butik som är tänkt att ersätta den som i dag ligger i centrala Göteborg.

 

Under förra året beslutade den klassiska herrekiperingen Holmens att flytta en av sina butiker. Det är butiken som ligger på Kilsgatan, och som legat där i 50 år, som hamnat mitt i en av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Detta har ställt till problem för butiken som bland annat blivit av med sin kundparkering.

– De flesta av våra kunder kommer med bil och har vi inga p-platser så kommer de inte. Det har ställts upp staket på våra parkeringar. Vi har lyckats hyra några i närheten, men det vet vi inte hur länge vi kan ha dem, berättade Johanna Gertler, inköpare och säljare, för Göteborg Direkt förra året.

I samband med beslutet skrevs ett kontrakt med Vätterleden Fastighets AB om att dels flytta in i befintlig lokal i Sisjön samt att bygga till en del. Det är Bergman & Höök som står för bygget och den nya byggnaden är ritad av Vilborg Arkitekter.

Butiken kommer att fördelas på så sätt att det blir 1 200 kvadrameter butiksyta, 350 kvadratmeter kontor och 350 kvadratmeter lager.

Det kommer även att finnas möjlighet till goda parkeringsmöjligheter för Holmens kunder. Bergman & Höök beräknas vara färdig med byggnationen före jul.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se